Yhteistyökumppanit

Pääpartneri

Stora Enso

Stora Enso on Lux Helsinki -valofestivaalin pääpartneri. Lux Helsinki on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017 ja osallistumalla tapahtuman järjestämiseen Stora Enso haluaa juhlistaa satavuotiasta Suomea. Cube-teoksessa Stora Enson ikoninen pääkonttori näyttäytyy uudessa valossa.

Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja, jonka tavoitteena on korvata uusiutumattomat materiaalit innovoimalla ja kehittämällä uusia puuhun ja muihin uusiutuviin materiaaleihin perustuvia tuotteita ja palveluja. Stora Enso työllistää noin 26 000 henkilöä yli 35 maassa.

storaenso

 

PARTNERIT

Marimekko

Marimekko luo Suomen 100-vuotisjuhlavuonna rohkeita kuvioita Suomelle. Vuoden aikana Marimekko kutsuu mukaan ja luo edellytyksiä rohkeisiin tekoihin ja uuden luomiseen yllättävilläkin tavoilla. Valoteosyhteistyö Lux Helsingin kanssa aloittaa juhlavuoden. Lux Helsinki herättää eloon Marimekon kuviosuunnittelija Maija Louekarin Veljekset-kuosin valon ja animaation avulla. Veljekset on Marimekon Suomi 100 -nimikkokuosi.

Marimekko on suomalainen designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu korkealuokkaisia vaatteita, laukkuja ja asusteita sekä kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin.

mm_logo_1080x19201_88973

 

IKEA Suomi

IKEA-konseptin ydin on halu tarjota kodinsisustustuotteita meille tavallisille ihmisille. Tavoite saavutetaan yhdistämällä tuotteissa toimivuus, laatu, hyvännäköisyys ja kunnon vastine rahalle – kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. IKEA-konsepti vaikuttaa kaikkeen aina suunnittelusta, hankinnasta, jakelusta ja pakkaamisesta koko liiketoimintamalliin. IKEA Suomi haluaa, että sen toiminnalla on myönteinen vaikutus ihmisiin ja ympäristöön. IKEA Suomen tavoitteena on tarjota ihmisille parempi arki.

Lux Helsinki ja IKEA Suomi toteuttavat yhdessä Kauppatorille valokuvaustasanteen, jonka puitteissa nähdään Aalto-yliopiston opiskelijoiden valoteos. 

 

KUMPPANIT

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on ammatti- ja etujärjestö maanviljelijöille, metsänomistajille ja maaseutuyrittäjille. Jäsenkunnan ammatteja ja elinkeinoja yhdistää se, että ne kaikki perustuvat uusiutuviin luonnonvaroihin ja niiden kestävään ja taloudelliseen hyödyntämiseen. 

MTK on mukana toteuttamassa Teemu Lehmusruusun teosta Maa jalkojemme alla osana MTK 100 vuotta kasvua -juhlavuoden ohjelmaa. MTK 100 -juhlavuoden tavoitteina on maaseudun elinkeinojen ammattiylpeyden vahvistaminen osallistavalla, yhteisöllisyyttä vahvistavalla toiminnalla ja viestinnällä. MTK 100 -ohjelma on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. 

www.mtk.fi
www.kasvutarinoita.fi 

mtk

 

Plan International Suomi

Plan International Suomi ja Lux Helsinki edistävät yhdessä maailman tyttöjen ja naisten oikeuksia ja haastavat tapahtuman kävijät lahjoittamaan työhön kehitysmaiden tyttöjen koulutuksen ja nuorten naisten työllistymisen hyväksi.

Plan International on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista lastenoikeusjärjestöistä. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan parantaa kehitysmaiden lasten, erityisesti tyttöjen, elämää ja suojelua 70 maassa.

Plan on mukana toteuttamassa Mónica Ruiz Loyolan Absence-teosta.
#tyttöjenpuolella

Plan

 

Granlund

Granlund on talotekniikkasuunnittelun, kiinteistö-, energia- ja ympäristöasioiden konsultoinnin sekä ohjelmistojen asiantuntijakonserni, jonka osaamisen keihäänkärkenä on energiatehokkuus.

Granlund on mukana toteuttamassa Rölli Ridanpään ja Tero Laineen suunnittelemaa teosta Light Pipes yhdessä Tricton Customworksin kanssa.

gra_la01_granlu____b3___rgb

 

City

City on toiminut kaupunkikulttuurin sanansaattajana jo 30-vuotta. City on verkkomedia, joka toimii kaupungin sykkeen tulkitsijana kertoen ensimmäisenä uusista ravintoloista, tapahtumista ja ilmiöistä.

City on Lux Helsingin ruokatarjonnan virallinen yhteistyökumppani Lux Eat -kokonaisuudella.

city

 

Bassoradio

Lux Helsingin mediakumppani on Bassoradio.

Bassoradio on kaupunkikulttuuriin ja uuteen musiikkiin keskittyvä monialustainen mediatalo. Bassoradio on tunnettu monipuolisesta ohjelmakartastaan, rohkeasta sisällöstään sekä syvästä suhteesta kuulijakuntaansa, joille Bassoradio on paljon muutakin kuin radio – se on elämäntapa.

basso-logo-final_musta

 

TUOTANTOPARTNERIT

 

Bright

Bright Finland on Suomen johtava tapahtumatekniikan asiantuntija ja Lux Helsingin tekniikan toimittaja.

Yrityksen ydinosaamista on tapahtumien valo-, ääni- ja kuvatekniikan suunnittelu, tekniset ratkaisut, laitevuokraus, maahantuonti ja myynti. Yritys-, urheilu- ja festivaalitapahtumien lisäksi Bright Finland on mukana useissa teatteri- ja televisiotuotannoissa. Bright Finland toteuttaa myös graafista sisällöntuotantoa, videotuotantoja ja webcast-palveluja.

Bright

 

Shader

Shader Oy on Helsingissä sijaitseva animaatiostudio, joka tuottaa laadukkaita animaatioita laaja-alaisesti eri tarpeisiin. Shaderin valikoimaan kuuluvat tuote- ja tilavisualisaatiot, lastenanimaatiot, yritysten ja palveluiden esittelyvideot sekä visuaalisen sisällön suunnittelu ja tuotanto tapahtumiin ja eri medioihin.

Shader

 
 
 

Sun Effects

Sun Effects on helsinkiläinen valoon ja visualisointeihin keskittynyt suunnittelu- ja tuotantokollektiivi. Sun Effects on vastannut Lux Helsingin ohjelmistosta, tuotannosta ja toteutuksesta vuodesta 2012 lähtien. Kollektiivin muita projekteja ovat mm. Flow Festival, startup-tapahtuma Slush ja Linnanmäen valokarnevaali. Sun Effectsin töitä on nähty yli kolmessakymmenessä maassa ja viidellä mantereella. 

Sun Effects