Teokset ja tekijät

Espan lava

Jenni Kääriäinen: a Shade

Osoite: Pohjoisesplanadi

Jenni Kääriäisen a Shade on ihmismosaiikki, joka rakentuu tuhansista nimettömistä röntgenkuvista luodakseen varjon ja hämärtääkseen valon. Valo merkitsee Kääriäiselle kaikkea, mikä tekee ympäristön näkyväksi ja aiheuttaa siinä muutoksia. a Shade kertoo valon jättämästä jäljestä – muistosta.

a Shade on modulaarinen projekti, joka muuttaa muotoaan. Installaatio on toteutettu yhteisöllistävänä taidehankkeena SLUSH-tapahtuman vapaaehtoisten kanssa.

Teoksen sävellystyöstä ja äänisuunnittelusta vastaa Aake Otsala.

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

jenniJenni Kääriäinen on Teatterikorkeakoulun Valo- ja äänisuunnittelun laitokselta valmistunut teatteritaiteen maisteri. Hän toimii Sun Effects -kollektiivin muotoilujohtajana visuaalisen suunnittelun ja palvelumuotoilun aloilla. Viime vuosina Kääriäinen on raivannut kansainvälistä uraa valotaiteen sekä korkean profiilin kaupallisten tuotantojen parissa.

a Shade osoittaa kuinka taide vapautuessaan instituutiosta saa mahdollisuuden toimia yhä vahvempana kulttuurimurrosten indikaattorina.

Takaisin ylös


Kauppatori

Lux arkkitehtuuri – Kauppatorin julkisivut

Osoite: Pohjoisesplanadi 1–13

Lux Helsinki valaisee Kauppatorin komeimmat julkisivut festivaalin ajaksi. Kaupungintalon, Ruotsin suurlähetystön, Korkeimman oikeuden palatsin, Presidentinlinnan sekä Lampan ja Goviniuksen talon fasadit loistavat merelle päin – kaupungin siluetti hehkuu talven pimeydessä. Upeaa kokonaisuutta voi ihailla Kauppatorilla sijaitsevalta valokuvaustasanteelta.

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

Takaisin ylös


Kauppatori

Aalto-yliopiston opiskelijat: Fotoni

Osoite: Kauppatori

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin opiskelijat toteuttavat Lux Helsinki -valofestivaalille uniikin ja ennennäkemättömän valotaideteoksen. Kauppatorin valokuvaustasanteen yhteydessä esiteltävä teos viestii valon merkityksestä, herättää pohtimaan jokapäiväistä energiankulutustamme ja inspiroi tekemään vastuullisia valintoja arjessa. Teos toteutetaan yhteistyössä IKEA Suomen kanssa ja valaistaan energiatehokkailla led-valonlähteillä.

Fotoni on valo-olento, kuvitteellinen hahmo, valon persoona. Fotonin läsnäolo on välttämätön elämän synnylle. Fotoni kantaa mukanaan turvaa, lämpöä ja energiaa. Sillä on matkassaan valohippuja, joita se sirottaa ympärilleen. Ilman Fotonia maapallomme olisi kylmä ja väritön planeetta. Ilman sitä ei ole elämää.

Teoksen inspiraationa on ollut pienten asioiden merkitys. Jokainen hetki, hengenveto, polku ja pisara ovat osa suurta kokonaisuutta – planeettaa, jota halutaan suojella. Teos on syntynyt kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, mikä merkitsee hyvää ja huolellista suunnittelua, harkittuja materiaalivalintoja sekä katsomista kauas tulevaisuuteen.

Yhteistyössä: IKEA Suomi ja Aalto-yliopisto
#fotoni #IKEAvalaistuminen #vastuullisuus #luxhelsinki

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

Tekijät
Aalto-yliopiston 2. vuosikurssin sisustusarkkitehtuurin opiskelijat:
Essi Aalto, Sisko Anttalainen, Karita Asmala, Mindele Grant, Paula Hyry, Piia Jalkanen, Noora Katajalaakso, Pinja Koskelin, Sanni Rajapolvi, Miika Ruotsalainen, Sara Krystyna Urbanski, Jenni Inciarte Villaverde ja Liisa Vuorenpää.

Takaisin ylös


Stora Enson pääkonttori

Shader: Cube

Osoite: Kanavaranta 1

Shaderin teoksessa ikoninen ja aikanaan intohimoja herättänyt rakennus, Stora Enson pääkonttori, nähdään uudessa valossa. Väkevä viisiosainen animaatio Cube luo illuusion, jossa analogisuus ja digitaalisuus, luonto ja teknologia sekä perinteet ja nykyaika elävät rinnakkain. Pääkonttorin Kauppatorin ja Presidentinlinnan puoleisille julkisivuille projisoitavan teoksen jokainen osio on oma kollaasinsa, jossa hyödynnetään perinteisiä ja nykyaikaisia taiteen tekniikoita. Teokseen on sävelletty musiikki ja animaatiota tukeva äänimaisema.

Rakennus ja samalla koko Suomen teknologisen kehityksen historia, nykypäivä ja tulevaisuus luovat vahvan pohjan Cuben tarinalle – Suomen luontoa unohtamatta. Luonto onkin se pohja, josta metsäteollisuuden raaka-aineet tulevat ja jota uusiutuvien materiaalien tuotannolla kunnioitetaan.

Kanavaranta 1:ssä sijaitseva rakennus on Alvar Aallon suunnittelema, ja se valmistui Enso-Gutzeitin pääkonttoriksi 1962. Nyt rakennus on Stora Enson pääkonttori, ja siellä työskentelee noin 300 henkilöä.

Teos on nähtävillä tauotta, ja sen kesto on noin viisi minuuttia. Teoksen paras ja turvallisin katselupaikka on Kauppatorilla

Yhteistyössä: Stora Enso

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

Shader on kolmen hengen tuotantotiimi, joka tapasi jo opiskeluaikana. Helsinkiläis-rovaniemeläisen kolmikon vahvuus on moniosaaminen digitaalisissa tuotannoissa. Osaaminen pohjautuu pitkän linjan harrastuneisuuteen: tekijöiltä löytyy kokemusta visuaalisista taiteista ja digitaalisista työvälineistä 1990-luvun alusta saakka.

shader_lux17

Pekka Tavi (s. 1979) on animaattori ja mallintaja.

Mikko Kunnari (s. 1979) on kuvataiteilija, joka on keskittynyt työssään 3D-visualisointiin. Kunnari vapaapainii perinteisen ja digitaalisen kuvailmaisun välillä, tuoden esiin tunnelmia ja tuntemuksia esteettisin keinoin.

Timo Yliräisänen (s. 1975) on tuottaja ja audiovisuaalinen generalisti, joka on kiinnostunut taiteessa ihmisen ja teknologian kohtaamisesta. Yliräisänen haluaa tehdä taidetta, jonka kokemiseen kaikki voivat osallistua.

 

Takaisin ylös


Ritarihuone

Teemu Lehmusruusu: Maa jalkojemme alla

Osoite: Ritarikatu 1

Maa jalkojemme alla pohtii ihmisen suhdetta maaperään, jonka päällä arkinen todellisuutemme tapahtuu. Jos voisimme pikakelata aikaa ja geologisia aikakausia, huomaisimme, että mannerlaatat ja maanpinnan muodostumat ovat jatkuvassa, elävässä liikkeessä. Koli oli joskus Himalajan korkuinen. Voisiko ajan prosessien muistaminen olla tie kokonaisvaltaiseen empatiaan, jossa ihminen on vain osa kaikkeutta?

Teoksen osana kuullaan nykyrunoilija Pauliina Haasjoen tekstiä Planeetta-kokoelmasta.

Yhteistyössä: Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

lehmusruusu_webTeemu Lehmusruusu (s. 1981) on media- ja installaatiotaiteilija, jonka teokset laajentavat arkista aikakäsitystämme; ne herättävät kollektiivisia mielikuvia maan ja eliökunnan historiasta. Lehmusruusu on valmistunut Aalto-yliopistosta Valokuvataiteen koulutusohjelmasta ja opiskellut Berliinin Universität der Künste -korkeakoulussa. Hänen seuraava näyttelynsä aukeaa Helsingin Forum Boxissa maaliskuun lopussa 2017.

Takaisin ylös


Tuomiokirkon kappeli

Outi Pieski: Gorži

Osoite: Hallituskadun ja Snellmaninkadun risteys

Outi Pieskin uudessa teoksessa vesiputoukset vyöryvät vapaina ulos Tuomiokirkon kappelin ikkunoista. Gorži juhlistaa saamelaisten juhlavuoden alkua. Saamelaisten kansallispäivänä 6.2.2017 tulee kuluneeksi 100 vuotta ensimmäisestä pohjoismaisesta saamelaiskokouksesta.

Teoksen lähtökohta on saamelaisessa vanhassa henkisessä perinteessä, jossa luonto on tasavertainen ihmisen kanssa. Ympäristönsuojelu ja ilmastokysymykset liittyvät kysymyksiin alkuperäiskansojen oikeuksista: monissa yhteyksissä maan ja veden puolustamisesta on tullut näiden oikeuksien puolustamisen symboli. Gorži piirtää runollisen näyn, jossa virtaa vapaa ja puhdas vesi.

Äänimaailma: Aake Otsala
Joiku: Hildá Länsman

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

outipieski_webKuvataitelija Outi Pieski (s.1973) työskentelee maalauksen, kollaasin ja installaation parissa. Pieskin teoksissa näkyy arktisen luonnon ja paikalliskulttuurin vahva yhteys. Hänen töissään yhdistyy saamenkäsityö duodji ja nykytaiteen traditio.

Takaisin ylös


Kirkkokadun ja Snellmaninkadun risteys

Kalle Mustonen: TELLMEHOWDOIFEEL

Osoite: Kirkkokadun ja Snellmaninkadun risteys

TELLMEHOWDOIFEEL-teoksessa Kalle Mustonen lainaa New Orderin ikonista pop-kappaletta Blue Monday. Puurakenteinen teos hyödyntää valomainosten räiskyvää estetiikkaa: karnevalistinen ulkoasu törmää melankoliseen sisältöön.

1980- ja 90-luvuilla nuoruuttaan viettäneille TELLMEHOWDOIFEEL avaa päänsisäisen jukeboksin, muille teos avautuu ilman korvamatoja. Fyysisen valoveistoksen ohella teos elää omaa elämäänsä Instagramin kuvavirrassa.

Teos on nähty aiemmin Flow-festivaalilla Helsingissä vuonna 2016.

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

mustonen2Kalle Mustonen (s. 1979) on lahtelaislähtöinen kuvanveistäjä, jonka erikoisalaa ovat timantit, puutarhatontut ja pääkallot. Mustonen on populaarimusiikin suurkuluttaja, ja hänen työnsä saavat vaikutteita särökitaroista, venyneistä c-kaseteista ja vinyylilevyn naarmuista. Maisteriopintojaan Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa viimeistelevän veistäjän töitä nähdään muun muassa Kuvan keväässä. Kesällä 2017 Mustosen puutarhatontut valloittavat New Yorkin.

Takaisin ylös


Suomen Pankki

Maija Louekari: Veljekset

Osoite: Kirkkokatu 17

Veljekset-animaatio pohjautuu Maija Louekarin Marimekolle suunnittelemaan kuosiin, joka juhlistaa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta. Louekarin kuvioiden inspiraationa ovat suomalaisten kansantarujen päähenkilöt, niin sanotut toteemieläimet. Metsien vahvat ja ilmeikkäät asukkaat muistuttavat villistä ja eksoottisesta Pohjolastamme.

Suomen Pankin Kirkkokadun puoleiseen seinään heijastettava animaatio laittaa painokankaan hahmot liikkeelle. Tarjolla on yllättävä luontokokemus keskellä historiallista Helsinkiä.

Äänimaisema: Aake Otsala, Timo Yliräisänen

Yhteistyössä: Marimekko

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

maijalouekari_webMaija Louekari (s. 1982) on tämän hetken tunnetuimpia suomalaisia tekstiilitaiteilijoita. Muotoilua ja sisustusta Taideteollisessa korkeakoulussa ja graafista suunnittelua Kööpenhaminassa opiskellut Louekari on palkittu muun muassa parhaasta tekstiilisuunnittelusta Elle Deco International Design Awards -kilpailussa. Louekari tunnetaan erityisesti Marimekolle suunnittelemistaan kuoseista.

Takaisin ylös


Topelian sisäpiha

Flowers of Life

Osoite: Unioninkatu 38 (sisäänkäynti)

Flowers of Life -kollektiivi on tullut tunnetuksi näyttävistä valoinstallaatioista, jotka vievät katsojan perimmäisten kysymysten äärelle. Luxissa nähdään ryhmän toistaiseksi suurin työ, joka huokuu mystisyyttä ja valon maagista hohtoa.

Flowers of Life ammentaa ”pyhästä geometriasta”, luonnon ja kosmoksen symmetriasta ja mittasuhteista. Ilmassa leijuvista kuvioista muodostuva kokonaisuus on värien ilottelua ja muotojen juhlaa.

Teos levittäytyy Helsingin yliopiston Topelian sisäpihalle. Installaatio näyttäytyy erilaisena eri suunnista, ja yleisö voi kulkea monimuotoisen valoteoksen läpi.

Kuva: Johanna Kinnari

 

Esitysaika: 17-22

veikkolappalainenFlowers of Life on suomalainen, UV-valotaiteeseen erikoistunut yritys, jonka kolmiulotteiset visuaaliset elementit ovat ihastuttaneet yleisöä useissa musiikkitapahtumissa. Vuonna 2005 perustettu ryhmä on vieraillut 23 maassa, muun muassa Portugalin Boom-festivaalilla. Suomessa heidät muistetaan erityisesti Konemetsästä, MetsäFestivaalista sekä Linnanmäen valokarnevaalista.

Veikko Lappalainen (s. 1982) on livonsaarelainen valotaiteilija. Hänen töitään on nähty vuodesta 2002 saakka Suomessa ja ulkomailla Australiaa ja Etelä-Afrikkaa myöten. Lappalaisen teoksista löytyy useimmiten UV-tekniikalla toteutettua symmetriaa ja kolmiulotteisuutta.

Takaisin ylös


Kansalliskirjasto

Mónica Ruiz Loyola: Absence

Osoite: Kirkkokatu 20 (sisäänkäynti)

Absencen luo astuttaessa kohtaa paikallaan pysyvän objektin pimeydessä. Kun liikkuu lähemmäs, teos alkaa elää: se paljastuu ompelukoneeksi, joka hiljaisuudessa ompelee himmeästi valaistua pingotettujen lankojen muodostamaa sikermää. Lankoihin heijastuu runoilija Rocío Cerónin pakahduttava teksti.

Teoksen lähtökohta on naisten kohtaama sorto Meksikossa, erityisesti naisiin kohdistuva toistuva väkivalta Ciudad Juárezin kaupungissa. Mónica Ruiz Loyola halusi tehdä runollisen kunnianosoituksen naisille. Teoksen muotokieli rakentui ompelemisen ympärille, sillä moni Ciudad Juárezissa kadonneista naisista työskenteli epäinhimillisissä oloissa hikipajojen ompelimoissa.

Liikkeen tunnistava kamera ohjaa teosta, jolloin elämys on hieman erilainen jokaisen teoksen luona vierailevan ryhmän kohdalla.

Musiikki ja ohjelmointi: Eduardo Jiménez
Teksti: Rocío Cerón (suom. Annika Eräpuro)

Yhteistyössä: Plan International Suomi
#tyttöjenpuolella

Lahjoita valoisampi tulevaisuus tytöille: plan.fi/luxhelsinki

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

Monica RuizMónica Ruiz Loyola on meksikolainen taiteilija, joka yhdistelee töissään digitaalisia ja analogisia elementtejä ja avointa lähdekoodia. Ruiz Loyolan teokset liikkuvat usein henkilökohtaisten ja yhteiskunnallisten aiheiden rajamailla. Hänen ääni- ja videoinstallaatioitaan on nähty muun muassa Yhdysvalloissa, Espanjassa, Ukrainassa, Ecuadorissa, Belgiassa ja Meksikossa.

Takaisin ylös


Tuomiokirkon tapuli

Kaisa Salmi: Ronda

Osoite: Yliopistonkadun ja Unioninkadun risteys

Kaisa Salmen Ronda hehkuu Tuomiokirkon tapulin seinässä. Ronda on espanjalainen kaupunki, jossa Salmi on useampana vuonna huumaantunut kevään tulosta ja mantelipuiden puhkeamisesta kukkaan. 

Teoksen pohjana oleva kuva maalataan käsin erityisillä Pani-maaleilla. Maalin väri toistuu täyteläisenä ja poikkeuksellisen kirkkaana heijastetussa pinnassa.

Salmi on toteuttanut samalla tekniikalla projisoinnin muun muassa Hallgrímskirkjaan Islantiin sekä musiikin visualisointeja mestaripianisti Vladimir Ashkenazyn kanssa Luzernin musiikkijuhlille ja Lontoon Barbican-keskukseen.

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

kaisasalmi_webKaisa Salmi on Helsingissä asuva taiteilija, jonka tuotantoon kuuluu muun muassa performansseja, installaatioita ja elokuvia. Salmi viimeistelee parhaillaan väitöskirjaansa Aalto-yliopistossa, mistä hänellä on myös ympäristötaiteen maisterin tutkinto. Hän on lisäksi valmistunut valosuunnittelijaksi Teatterikorkeakoulusta. Vuonna 2016 Salmi toimi Moi Helsinki -kulttuurifestivaalin taiteellisena johtajana Pekingissä.

Takaisin ylös


Tuomiokirkko

Tarja Ervasti: Domus 360° – Neljä kotia

Osoite: Unioninkatu 29

Ensimmäistä kertaa Luxin historiassa Tuomiokirkon kaikki neljä sivua pääsevät osaksi valoteosta: Domus 360° – Neljä kotia on koettavissa jokaisesta ilmansuunnasta, läheltä ja kaukaa. Tornin kirkas valaistus loistaa kauas, ja lähietäisyydeltä teosta voi tarkastella Senaatintorilta, Unioninkadulta ja Kirkkokadulta sekä kirkon ylätasanteilta. Teoksen aiheet nousevat kodin ideasta: millaisiin rakenteisiin ihmiset perustavat olemassaolonsa, henkisen kotinsa?

Kullakin ristikirkon sakaralla on oma teemansa ja tyylinsä. Kirkon itäisellä sivulla nähdään valoveistoksin toteutettu kolmen ihmishahmon muodostama perhe. Pohjoiselle sivulle heijastuva valotaide kuvaa luonnon elementtejä. Läntisen sivun teema liittyy tietoon – valo leikittelee arkkitehtuurin perusmuodoilla ja geometrialla. Eteläiselle sivulle kuvastuu ikuisuus: taivaan ja avaruuden kuva-aiheet. Kokonaisuutta sitoo yhteen värimaailma, joka heijastelee päivän kiertoa aamusta yöhön.

Teosta varten sävelletty musiikki korostaa valomaailmojen elämyksellisyyttä. Teoksen toistuva sykli on noin seitsemän minuutin pituinen.

Valotaide: Tarja Ervasti
Musiikki: Willie Budsko

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

Tarja ErvastiTarja Ervasti on valotaiteilija ja esittävän taiteen valosuunnittelija, joka on vaikuttanut suomalaisen valotaiteen kentällä 1990-luvulta saakka. Ervasti on toteuttanut valosuunnittelun yli sataan teatterin, tanssin ja oopperan produktioon ja hänen valo-, ympäristö- ja tilateoksiaan on nähty ympäri Suomea.
Ervastin teos Seitsemän porttia nähtiin vuoden 2014 Lux In -näyttelyssä.

 

Willie Budsko on helsinkiläinen muusikko ja säveltäjä, joka on tehnyt soundtrackeja lyhytelokuviin. Hän julkaisee musiikkiaan mm. aliaksilla Reni Ryder ja Portamento Boy. Budsko on tehnyt äänisuunnittelun myös Ervastin teokseen Promenadi Huwisaarilla, joka nähtiin Valoa Oulu -tapahtumassa 2014.

Takaisin ylös


Senaatintori

Rölli Ridanpää & Tero Laine: Light Pipes

Osoite: Senaatintori

Light Pipes kuvaa urbaania kaupunkimaisemaa – valo ja ihmisten vuorovaikutus kuvastavat kaupungin moninaisia mahdollisuuksia. Interaktiivinen teos koostuu kupariputkesta ja venttiileistä, joilla säädetään hehkulamppujen kirkkautta.

Teos syntyy vuorovaikutuksesta: kaksitoista katsojaa pääsee kerrallaan säätämään venttiilejä. Yhteistyötä tekemällä he voivat pimentää kaupungin tai saada sen loistamaan täydellä kirkkaudella.

Light Pipes kysyy kuinka yksilöt ja yhteisöt voivat vaikuttaa suuriin kokonaisuuksiin. Kuka hallitsee minun kaupunkiani? Voimmeko yhdessä vaikuttaa olosuhteisiin, joissa elämme?

Yhteistyössä: Tricton Customworks, Granlund Oy

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

rolliRölli Ridanpää (s.1986) on Helsingissä asuva valosuunnittelija, jota kiinnostaa maailman lainalaisuuksien ymmärtäminen ja visualisointi. Hän haluaa herättää katsojan näkemään kauneutta uudella tavalla.

Tero Laine (s.1986) on Lahdessa asuva valosuunnittelija, joka on kiinnostunut materiaalien ja valon yhteisvaikutuksesta. Suunnittelijana hän arvostaa vanhoja kierrätettyjä materiaaleja ja niihin yhdistettyjä uusia tekniikoita ja interaktiivisuutta.

Takaisin ylös


Senaatintori

Petri Tuhkanen: Joukkovoima

Osoite: Senaatintori

Joukkovoima kutsuu havainnoimaan ja leikkimään valolla yhdessä: kun astut vaa’an päälle, teos alkaa elää. Mitä enemmän ihmisiä vaa’alle nousee, sitä intensiivisemmäksi valon väri muuttuu – joukkovoima hallitsee teosta. Vaa’at säätelevät kolmea eri väristä valoa: punaista, vihreää ja sinistä. Kun teos saavuttaa huippunsa ja värit yhdistyvät, tuloksena on kirkkaan valkoinen valo.

Teos rakentuu 60:sta yksittäin ohjautuvasta valaisimesta ja kolmesta herkästä mutta kestävästä teollisuusvaa’asta. Materiaalivalinnoissa on palattu perusasioiden äärelle: valaisimien elementtejä ovat halogeenilamput, käsintehdyt värilliset lasilevyt ja jykevät puulaatikot.

Petri Tuhkasen interaktiivinen tilausteos tuo Luxin reitille leikkisyyttä ja yhteisiä elämyksiä. Tervetuloa herättämään teos eloon!

Yhteistyössä: Linnanmäki

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

Petri Tuhkanen (s. 1980) on työskennellyt monipuolisesti esittävän taiteen parissa valo- ja videosuunnittelijana sekä lavastajana. Tuhkasen teoksista Lux Helsingissä on aiemmin nähty mm. meren ja taivaan välissä olevista väreistä kertova valoteos Sinisten välissä sekä tulkinta ilon tunnetta eri näkökulmista käsittelevässä teossarjassa Ilon kuvia.

Takaisin ylös


Torikorttelit: Kaupungintalon sisäpiha

Lucas Maassen, Woody Veneman & Hannibal: The Singing Building

Osoite: Aleksanterinkatu 22 (sisäänkäynti)

Hollantilaiset taiteilijat Lucas Maassen ja Woody Veneman haluavat antaa rakennuksille äänen. Torikortteleiden historiallisella alueella voi kohdata laulavan talon, kun The Singing Building asettuu paikoilleen Luxin ajaksi. Seinään heijastuva suu käy ja talo räppää täyttä asiaa.

Suomiräppäri Hannibal lainaa äänensä teokselle. Alkuperäinen hollanninkielinen The Singing Building on ollut yleisön suursuosikki paikallisilla valofestivaaleilla. Aiemmin Maassen ja Veneman ovat rakentaneet myös räppääviä tuoleja.

Yhteistyössä: Torikorttelit

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

Taiteilija ja muotoilija Lucas Maassen (s. 1975) asuu ja työskentelee Eindhovenissa Hollannissa. Maassenin töitä on nähty museoissa ympäri maailmaa, muun muassa New Yorkin MoMA:ssa ja Pariisin Grand Palais’ssa. Töissään Maassen manipuloi leikillisesti tapaamme ymmärtää ja hallita elottomia objekteja.

Woody Veneman (s. 1982) on hollantilainen kulttuurin moniottelija ja muusikko, jonka yhtye Woody & Paul on julkaissut kuusi albumia. Musiikin lisäksi Veneman tekee grafiikkaa ja kuvataidetta sekä toimii design-luennoitsijana.

Takaisin ylös