Rölli Ridanpää & Tero Laine: Light Pipes

Senatstorget

Rölli Ridanpää & Tero Laine: Light Pipes

Adress: Senatstorget

Light Pipes beskriver det urbana stadslandskapet – växelverkan mellan ljus och människor återspeglar de mångtaliga möjligheterna i staden. Det interaktiva verket består av kopparrör och ventiler, med vilka man reglerar ljusstyrkan i glödlamporna.

Verket föds av växelverkan: tolv åskådare åt gången får samtidigt reglera ventilerna. Genom att samarbeta kan de mörklägga staden eller få den att lysa med full ljusstyrka.

Light Pipes frågar hur individer och samfund kan inverka på stora helheter. Vem härskar över min stad? Kan vi tillsammans inverka på de förhållanden som vi lever i?

I samarbete med: Tricton Customworks, Granlund Oy

Bild: Johanna Kinnari

Förevisningstid: 17-22

rolli

Rölli Ridanpää (f.1986) är en ljuskonstnär som bor i Helsingfors. Han är intresserad av att förstå och visualisera de regler som gäller i världen. Han vill väcka åskådaren att se skönhet på ett nytt sätt.

Tero Laine (f.1986) är en ljuskonstnär som bor i Lahtis och är intresserad av växelverkan mellan material och ljus. Som designer uppskattar han gammalt material som återvunnits samt nya tekniker och interaktivitet som förenats med dem.

Tillbaka till toppen