Shader: Cube

Stora Enson pääkonttori

Shader: Cube

Osoite: Kanavaranta 1

Shaderin teoksessa ikoninen ja aikanaan intohimoja herättänyt rakennus, Stora Enson pääkonttori, nähdään uudessa valossa. Väkevä viisiosainen animaatio Cube luo illuusion, jossa analogisuus ja digitaalisuus, luonto ja teknologia sekä perinteet ja nykyaika elävät rinnakkain. Pääkonttorin Kauppatorin ja Presidentinlinnan puoleisille julkisivuille projisoitavan teoksen jokainen osio on oma kollaasinsa, jossa hyödynnetään perinteisiä ja nykyaikaisia taiteen tekniikoita. Teokseen on sävelletty musiikki ja animaatiota tukeva äänimaisema.

Rakennus ja samalla koko Suomen teknologisen kehityksen historia, nykypäivä ja tulevaisuus luovat vahvan pohjan Cuben tarinalle – Suomen luontoa unohtamatta. Luonto onkin se pohja, josta metsäteollisuuden raaka-aineet tulevat ja jota uusiutuvien materiaalien tuotannolla kunnioitetaan.

Kanavaranta 1:ssä sijaitseva rakennus on Alvar Aallon suunnittelema, ja se valmistui Enso-Gutzeitin pääkonttoriksi 1962. Nyt rakennus on Stora Enson pääkonttori, ja siellä työskentelee noin 300 henkilöä.

Teos on nähtävillä tauotta, ja sen kesto on noin viisi minuuttia. Teoksen paras ja turvallisin katselupaikka on Kauppatorilla

Yhteistyössä: Stora Enso

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

Shader on kolmen hengen tuotantotiimi, joka tapasi jo opiskeluaikana. Helsinkiläis-rovaniemeläisen kolmikon vahvuus on moniosaaminen digitaalisissa tuotannoissa. Osaaminen pohjautuu pitkän linjan harrastuneisuuteen: tekijöiltä löytyy kokemusta visuaalisista taiteista ja digitaalisista työvälineistä 1990-luvun alusta saakka.

shader_lux17

Pekka Tavi (s. 1979) on animaattori ja mallintaja.

Mikko Kunnari (s. 1979) on kuvataiteilija, joka on keskittynyt työssään 3D-visualisointiin. Kunnari vapaapainii perinteisen ja digitaalisen kuvailmaisun välillä, tuoden esiin tunnelmia ja tuntemuksia esteettisin keinoin.

Timo Yliräisänen (s. 1975) on tuottaja ja audiovisuaalinen generalisti, joka on kiinnostunut taiteessa ihmisen ja teknologian kohtaamisesta. Yliräisänen haluaa tehdä taidetta, jonka kokemiseen kaikki voivat osallistua.

 

Takaisin ylös