Rölli Ridanpää & Tero Laine: Light Pipes

Senaatintori

Rölli Ridanpää & Tero Laine: Light Pipes

Osoite: Senaatintori

Light Pipes kuvaa urbaania kaupunkimaisemaa – valo ja ihmisten vuorovaikutus kuvastavat kaupungin moninaisia mahdollisuuksia. Interaktiivinen teos koostuu kupariputkesta ja venttiileistä, joilla säädetään hehkulamppujen kirkkautta.

Teos syntyy vuorovaikutuksesta: kaksitoista katsojaa pääsee kerrallaan säätämään venttiilejä. Yhteistyötä tekemällä he voivat pimentää kaupungin tai saada sen loistamaan täydellä kirkkaudella.

Light Pipes kysyy kuinka yksilöt ja yhteisöt voivat vaikuttaa suuriin kokonaisuuksiin. Kuka hallitsee minun kaupunkiani? Voimmeko yhdessä vaikuttaa olosuhteisiin, joissa elämme?

Yhteistyössä: Tricton Customworks, Granlund Oy

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

rolliRölli Ridanpää (s.1986) on Helsingissä asuva valosuunnittelija, jota kiinnostaa maailman lainalaisuuksien ymmärtäminen ja visualisointi. Hän haluaa herättää katsojan näkemään kauneutta uudella tavalla.

Tero Laine (s.1986) on Lahdessa asuva valosuunnittelija, joka on kiinnostunut materiaalien ja valon yhteisvaikutuksesta. Suunnittelijana hän arvostaa vanhoja kierrätettyjä materiaaleja ja niihin yhdistettyjä uusia tekniikoita ja interaktiivisuutta.

Takaisin ylös