Petri Tuhkanen: Joukkovoima

Senaatintori

Petri Tuhkanen: Joukkovoima

Osoite: Senaatintori

Joukkovoima kutsuu havainnoimaan ja leikkimään valolla yhdessä: kun astut vaa’an päälle, teos alkaa elää. Mitä enemmän ihmisiä vaa’alle nousee, sitä intensiivisemmäksi valon väri muuttuu – joukkovoima hallitsee teosta. Vaa’at säätelevät kolmea eri väristä valoa: punaista, vihreää ja sinistä. Kun teos saavuttaa huippunsa ja värit yhdistyvät, tuloksena on kirkkaan valkoinen valo.

Teos rakentuu 60:sta yksittäin ohjautuvasta valaisimesta ja kolmesta herkästä mutta kestävästä teollisuusvaa’asta. Materiaalivalinnoissa on palattu perusasioiden äärelle: valaisimien elementtejä ovat halogeenilamput, käsintehdyt värilliset lasilevyt ja jykevät puulaatikot.

Petri Tuhkasen interaktiivinen tilausteos tuo Luxin reitille leikkisyyttä ja yhteisiä elämyksiä. Tervetuloa herättämään teos eloon!

Yhteistyössä: Linnanmäki

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

Petri Tuhkanen (s. 1980) on työskennellyt monipuolisesti esittävän taiteen parissa valo- ja videosuunnittelijana sekä lavastajana. Tuhkasen teoksista Lux Helsingissä on aiemmin nähty mm. meren ja taivaan välissä olevista väreistä kertova valoteos Sinisten välissä sekä tulkinta ilon tunnetta eri näkökulmista käsittelevässä teossarjassa Ilon kuvia.

Takaisin ylös