Lucas Maassen, Woody Veneman & Hannibal: The Singing Building

Torikorttelit: Kaupungintalon sisäpiha

Lucas Maassen, Woody Veneman & Hannibal: The Singing Building

Osoite: Aleksanterinkatu 22 (sisäänkäynti)

Hollantilaiset taiteilijat Lucas Maassen ja Woody Veneman haluavat antaa rakennuksille äänen. Torikortteleiden historiallisella alueella voi kohdata laulavan talon, kun The Singing Building asettuu paikoilleen Luxin ajaksi. Seinään heijastuva suu käy ja talo räppää täyttä asiaa.

Suomiräppäri Hannibal lainaa äänensä teokselle. Alkuperäinen hollanninkielinen The Singing Building on ollut yleisön suursuosikki paikallisilla valofestivaaleilla. Aiemmin Maassen ja Veneman ovat rakentaneet myös räppääviä tuoleja.

Yhteistyössä: Torikorttelit

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

Taiteilija ja muotoilija Lucas Maassen (s. 1975) asuu ja työskentelee Eindhovenissa Hollannissa. Maassenin töitä on nähty museoissa ympäri maailmaa, muun muassa New Yorkin MoMA:ssa ja Pariisin Grand Palais’ssa. Töissään Maassen manipuloi leikillisesti tapaamme ymmärtää ja hallita elottomia objekteja.

Woody Veneman (s. 1982) on hollantilainen kulttuurin moniottelija ja muusikko, jonka yhtye Woody & Paul on julkaissut kuusi albumia. Musiikin lisäksi Veneman tekee grafiikkaa ja kuvataidetta sekä toimii design-luennoitsijana.

Takaisin ylös