Kaisa Salmi: Ronda

Tuomiokirkon tapuli

Kaisa Salmi: Ronda

Osoite: Yliopistonkadun ja Unioninkadun risteys

Kaisa Salmen Ronda hehkuu Tuomiokirkon tapulin seinässä. Ronda on espanjalainen kaupunki, jossa Salmi on useampana vuonna huumaantunut kevään tulosta ja mantelipuiden puhkeamisesta kukkaan. 

Teoksen pohjana oleva kuva maalataan käsin erityisillä Pani-maaleilla. Maalin väri toistuu täyteläisenä ja poikkeuksellisen kirkkaana heijastetussa pinnassa.

Salmi on toteuttanut samalla tekniikalla projisoinnin muun muassa Hallgrímskirkjaan Islantiin sekä musiikin visualisointeja mestaripianisti Vladimir Ashkenazyn kanssa Luzernin musiikkijuhlille ja Lontoon Barbican-keskukseen.

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

kaisasalmi_webKaisa Salmi on Helsingissä asuva taiteilija, jonka tuotantoon kuuluu muun muassa performansseja, installaatioita ja elokuvia. Salmi viimeistelee parhaillaan väitöskirjaansa Aalto-yliopistossa, mistä hänellä on myös ympäristötaiteen maisterin tutkinto. Hän on lisäksi valmistunut valosuunnittelijaksi Teatterikorkeakoulusta. Vuonna 2016 Salmi toimi Moi Helsinki -kulttuurifestivaalin taiteellisena johtajana Pekingissä.

Takaisin ylös