Flowers of Life

Topelian sisäpiha

Flowers of Life

Osoite: Unioninkatu 38 (sisäänkäynti)

Flowers of Life -kollektiivi on tullut tunnetuksi näyttävistä valoinstallaatioista, jotka vievät katsojan perimmäisten kysymysten äärelle. Luxissa nähdään ryhmän toistaiseksi suurin työ, joka huokuu mystisyyttä ja valon maagista hohtoa.

Flowers of Life ammentaa ”pyhästä geometriasta”, luonnon ja kosmoksen symmetriasta ja mittasuhteista. Ilmassa leijuvista kuvioista muodostuva kokonaisuus on värien ilottelua ja muotojen juhlaa.

Teos levittäytyy Helsingin yliopiston Topelian sisäpihalle. Installaatio näyttäytyy erilaisena eri suunnista, ja yleisö voi kulkea monimuotoisen valoteoksen läpi.

Kuva: Johanna Kinnari

 

Esitysaika: 17-22

veikkolappalainenFlowers of Life on suomalainen, UV-valotaiteeseen erikoistunut yritys, jonka kolmiulotteiset visuaaliset elementit ovat ihastuttaneet yleisöä useissa musiikkitapahtumissa. Vuonna 2005 perustettu ryhmä on vieraillut 23 maassa, muun muassa Portugalin Boom-festivaalilla. Suomessa heidät muistetaan erityisesti Konemetsästä, MetsäFestivaalista sekä Linnanmäen valokarnevaalista.

Veikko Lappalainen (s. 1982) on livonsaarelainen valotaiteilija. Hänen töitään on nähty vuodesta 2002 saakka Suomessa ja ulkomailla Australiaa ja Etelä-Afrikkaa myöten. Lappalaisen teoksista löytyy useimmiten UV-tekniikalla toteutettua symmetriaa ja kolmiulotteisuutta.

Takaisin ylös