Aalto-yliopiston opiskelijat: Fotoni

Kauppatori

Aalto-yliopiston opiskelijat: Fotoni

Osoite: Kauppatori

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin opiskelijat toteuttavat Lux Helsinki -valofestivaalille uniikin ja ennennäkemättömän valotaideteoksen. Kauppatorin valokuvaustasanteen yhteydessä esiteltävä teos viestii valon merkityksestä, herättää pohtimaan jokapäiväistä energiankulutustamme ja inspiroi tekemään vastuullisia valintoja arjessa. Teos toteutetaan yhteistyössä IKEA Suomen kanssa ja valaistaan energiatehokkailla led-valonlähteillä.

Fotoni on valo-olento, kuvitteellinen hahmo, valon persoona. Fotonin läsnäolo on välttämätön elämän synnylle. Fotoni kantaa mukanaan turvaa, lämpöä ja energiaa. Sillä on matkassaan valohippuja, joita se sirottaa ympärilleen. Ilman Fotonia maapallomme olisi kylmä ja väritön planeetta. Ilman sitä ei ole elämää.

Teoksen inspiraationa on ollut pienten asioiden merkitys. Jokainen hetki, hengenveto, polku ja pisara ovat osa suurta kokonaisuutta – planeettaa, jota halutaan suojella. Teos on syntynyt kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, mikä merkitsee hyvää ja huolellista suunnittelua, harkittuja materiaalivalintoja sekä katsomista kauas tulevaisuuteen.

Yhteistyössä: IKEA Suomi ja Aalto-yliopisto
#fotoni #IKEAvalaistuminen #vastuullisuus #luxhelsinki

Kuva: Johanna Kinnari

Esitysaika: 17-22

Tekijät
Aalto-yliopiston 2. vuosikurssin sisustusarkkitehtuurin opiskelijat:
Essi Aalto, Sisko Anttalainen, Karita Asmala, Mindele Grant, Paula Hyry, Piia Jalkanen, Noora Katajalaakso, Pinja Koskelin, Sanni Rajapolvi, Miika Ruotsalainen, Sara Krystyna Urbanski, Jenni Inciarte Villaverde ja Liisa Vuorenpää.

Takaisin ylös